Vanliga frågor

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna.

Varför ska jag investera med denna strategi?

Taktisk tillgångsallokering passar dig som vill maximera din avkastning* men samtidigt begränsa din risk** i oroliga tider. Vår tjänst är även utformad för att vara enkel och icke tidskrävande. Den är också anpassad för dig som varken har tid eller lust att sätta sig in vad som fungerar på börsen utan vill följa en av de mest erkända investeringsstrategierna.

Tjänsten är även uteslutande inriktad på fonder och går också utmärkt att använda för sitt bundna sparande i exempelvis premie- och tjänstepensionslösningar likväl som i fritt fondsparande.

* historiskt dubbelt så hög genomsnittlig snittavkastning som Stockholmsbörsen
** historiskt hälften så stor nedgång under IT-kraschen och finanskrisen.

Är ni finansiella rådgivare?

Stockcess AB är inte en finansiell rådgivare och står inte under finansinspektionens tillsyn och vi ger inga enskilda råd eller rekommendationer till dig. Vi tillhandahåller beslutsunderlag för din egna fondförvaltning baserat på allmänt tillgänglig information som kan användas för egen analys. Det är du själv som avgör om du vill placera enligt våra fondval. Läs mer.

Hur sparar jag i fonderna?

Efter att du skapat ett konto så kan du när som helst logga in på tjänsten och se vilka fonder som vi valt ut för aktuell månad. Varje månadsskifte analyseras utvalda fonder och ett nytt urval publiceras. I bland sker inget byte alls. I slutet på varje månad får du även ett mejl när de nya fonderna har publicerats. Fonderna handlar du sedan själv hos din bank, mäklare eller på det svenska premiepensionssystemet (PPM). De flesta av våra kunder väljer att handla via ett så kallat investeringssparkonto, ISK, eftersom skatten är fördelaktig och ingen deklaration av genomföra affärer är nödvändig.

Vi rekommenderar att använda Avanza och deras avgiftsfria ISK-konto för vår tjänst.

Måste jag agera direkt när fondbytet publiceras?

Det är fördelaktigt att snarast möjligast genomföra fondbytet, gärna samma dag. Detta för att maximera tid i marknaden vilket är en av de viktigaste faktorerna för långsiktigt hög avkastning.

Kan jag använda er tjänst som inspiration?

Självklart kan du göra det. Avkastningen kommer ju dock inte bli den samma som om du följt den taktiska tillgångsallokeringen strikt. Skulle till exempel en fond inte vara tillgänglig på den handelsplattform du använder dig av går det ofta lika bra att välja motsvarande branschfond eller marknadsfond i stället. Om du behöver stöd med att välja ut motsvarande fonder hos din bank eller mäklare så tveka inte att ta kontakt med oss så hjälper vi dig.

Kan jag förlora pengar?

Alla investeringar är förknippade med risk. En investering i en fond kan både gå upp och ner i värde. Taktisk tillgångsallokering minskar denna risk, men kan inte eliminera den helt. Den största ackumulerade nedgången vid ingående historiska tester uppgår till knappa -20% vilket kan jämföras mot Stockholmsbörsens (Six Return Index) dryga -50% under IT-kraschen (2002) och finanskrisen (2009).

Hur fungerar prenumerationen?

Din prenumeration hos oss är löpande och förnyas varje månad. Det finns ingen bindningstid och inga dolda avgifter. Prenumerationen hanterar du enkelt själv via sidan Mitt konto.

Redo att ta kontroll över ditt fondsparande?

Skapa ett konto idag och låt oss stödja dig i ditt långsiktiga sparande!